Alle berichten van admin

We want you!

vrijwilligers.gezocht YMCA Woerden NOW jongerencafeVrijwilligers gezocht!
Vaak wordt er gedacht dat alleen ouderen vrijwilligerswerk doen, maar niets is minder waar. Jong of oud, iedereen die zich wil inzetten voor de samenleving en zijn medemens kan zich aanmelden als vrijwilliger.En weet je, het is nog ontzettend leuk ook! Ben jij creatief en vind je het leuk om dingen te organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hier kun je de eerste ervaringen op doen tijdens activiteiten.

Wat levert dit jou op: Ervaring achter de bar. punten voor school. Samenwerken in teamverband.
Je maakt deel uit van de leuke vrijwilligerscrew, gratis entree bij de activiteiten, mogelijkheid tot deelname aan specials
Lijkt jou dit leuk? Stuur een mail naar joost@ymca.nl

Begeleiding jeugdactiviteiten
Vind je het leuk om met kinderen te werken? Spelletjes met ze te doen, te knutselen of een stoelendans of iets anders te organiseren?
Wat levert dit jou op: Punten voor school, je eigen ideeën verwerken, werkervaring opdoen.
Je maakt deel uit van de leuke vrijwilligerscrew, Gratis entree bij de activiteiten, mogelijkheid tot deelname aan specials.
Lijkt jou dit leuk? Stuur een mail naar: joost@ymca.nl

Poster/Flyers

Ben je creatief en vind je het leuk om poster / flyers te maken voor verschillende activiteiten?
Wat levert dit jou op: Punten voor school, je eigen ideeën verwerken, werkervaring opdoen.
Je maakt deel uit van de leuke vrijwilligerscrew, Gratis entree bij de activiteiten, mogelijkheid tot deelname aan specials.
Lijkt jou dit leuk? Stuur een mail naar: joost@ymca.nl
Onderhoud tuin of andere praktische klussen

Gewoon lekker praktisch met je handen bezig zijn. De tuin bijhouden. Snoeien, maaien en andere praktische klussen in en rond het jongerencafé?
Wat levert dit jou op: Punten voor school, je eigen ideeën verwerken, werkervaring opdoen.
Je maakt deel uit van de leuke vrijwilligerscrew, Gratis entree bij de activiteiten, mogelijkheid tot deelname aan specials.
Lijkt jou dit leuk? Stuur een mail naar: joost@ymca.nl

vrijwilligers.gezocht YMCA Woerden NOW jongerencafeI

Zin om te knutselen?

Heb je zin om te knutselen, een spelletje te doen, lekker lol te maken met je vriendjes en vriendinnetjes? Het kan allemaal bij de YMCA  jeugdclubs in Woerden.

Kom snel een keer kijken:

Maandagavond van 19:00 – 20:00 uur | Jongensclub van 7 – 12 jaar
Dinsdagavond van 18:45 – 19:45 uur | Meisjesclub van 7 – 12 jaar
Vrijdagavond van 19:00 – 20:00 uur | Jongensclub van 7 – 12 jaar

Contactpersoon: Gert van Vliet (Beheerder Badkuip) | 0348-419848

Jeugdclub YMCA Woerden

Werk in uitvoering

Er is keihard gewerkt in en rond het gebouw om klaar te zijn voor het YMCA-NOW jongerencafé. Schilderen, boren, timmeren, en schoonmaken. Steeds meer jongeren haken aan om de boel klaar te krijgen voor de grote opening op vrijdag 28 maart Nu is alles klaar. Alleen de keuken wordt binnenkort nog helemaal professioneel opgeknapt. Een professionele horeca keuken waar de beste snacks van Woerden gemaakt kunnen worden. Kom langs. Elke woensdag en vrijdag vanaf 15.00 uur. Lekker chillen, gamen, poolen, snacken en nog veel meer!!

YMCA Woerden NOW jongerencafé

Hallo wereld!

YMCA WoerdenDe YMCA Woerden is een plaatselijke afdeling van de wereldwijde organisatie YMCA. De letters YMCA staan voor Young Men’s Christian Association. De YMCA is in 128 landen actief. Dit internationale karakter biedt op allerlei terreinen mogelijkheden. Chillen, leren, werken en nog veel meer. Voor elkaar, met elkaar!

De YMCA (vroeger het CJV, Christelijke Jongeren Verbond) is de oudste jeugdwerkorganisatie van Nederland, ontstaan in 1853. De afdeling Woerden werd in 1862 in het leven geroepen.

In het midden van de vorige eeuw kwamen jongeren in de schijnwerpers te staan. Ontmoetingen, gespreksgroepen, cursussen en sociale begeleiding stonden toen centraal. De situatie van de jongeren is in de loop der tijden sterk veranderd. En elke keer weer tracht het CJV, nu YMCA, de oorspronkelijke doelstelling actueel te vertalen. Zo studeert de YMCA vandaag de dag bijvoorbeeld op de mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de integratie van jonge medelanders in de samenleving.

YMCA Woerden heeft nog steeds traditionele activiteiten maar binnenkort ook een NOW jongerencafé, huiswerkbegeleiding, toe leiden naar werk en nog veel meer.

De YMCA tracht jongeren een eigen plek te geven, een kring waarin de levensvragen die op hen afkomen alle ruimte krijgen. De YMCA probeert een mogelijkheid hiertoe te creeeren in plaatselijke verenigingen, meestal in kleine groepen en met de hulp van vrijwilligers.

Hoe verschillend al deze werkwijzen ook zijn, drie woorden zijn steeds herkenbaar aanwezig: ontspanning, vorming en dienstverlening. Met elkaar vormen deze woorden de driehoek, het symbool van de YMCA over de gehele wereld. Kinderen en jongeren ontmoeten elkaar om vriendschap te beleven, om een eigen plek te hebben waar gezelligheid en plezier is, om iets te leren en iets goeds te doen voor elkaar en voor anderen, dichtbij of wereldwijd..